Abelia x grandiflora 'Sherwood'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Abelia
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/30 cm
Beschrijving

Abelia x grandiflora 'Sherwood' of Abelia

Abelia x grandiflora 'Sherwood' komt oorspronkelijk uit China. Het is een snelle groeier. De bloeitijd duurt van het voorjaar tot in de herfst. Deze heester is matig wintergroen; bij een temperatuur van -10º verliest hij wat blad. Het blad van de Abelia is eivormig en roodpaars en groeit aan dunne, stevige, gebogen stengels. In de herfst kleuren deze bladeren rood. Van het voorjaar tot in de herfst bloeit Abelia x grandiflora 'Sherwood' met licht geurende, lavendelroze, klokvormige bloemen en trekt vlinders aan.

 

Standplaats Abelia x grandiflora 'Sherwood'

Abelia staat mooi als solitair of in kleine groepjes in een grotere border of als kuipplant op het balkon en terras; bij voorkeur in de zon of halfschaduw. Elke goed doorlatende grond is geschikt.

 

Abelia x grandiflora 'Sherwood' snoeien en onderhouden

Om een wat compactere vorm te behouden kan Abelia x grandiflora 'Sherwood' in het voorjaar wat gesnoeid worden. Knip lange scheuten voor ongeveer 1/3e terug. Dit kan eventueel ook na de bloei in de zomermaanden gebeuren. Na een strenge winter, kunnen de toppen van de tuinplant vorstschade hebben opgelopen. U kunt deze afgestorven delen in het voorjaar wegknippen.De Abelia x grandiflora 'Sherwood' | Abelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.