» Camellia japonica 'Cream Puff'

Camellia japonica 'Cream Puff'

Product informatie

Nederlandse naam: Camelia
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Crèmewit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/60 cm

Camellia japonica 'Cream Puff' of Camelia - Informatie:
Deze witte camelia zorgt in het vroege voorjaar voor een echt lentefeest. De bloemen van de Camelia hebben wat weg van rozen. Dit is een van de redenen waarom deze plant bij vele tuinliefhebbers geliefd is. De bloei begint erg vroeg; meestal verschijnen de eerste bloemen vanaf het einde van maart of begin april. Deze Camellia japonica 'Cream Puff' heeft gevulde, witte bloemen waarbij de gele meeldraden mooi zichtbaar zijn als de bloem zich helemaal heeft geopend. De witte bloemen steken mooi af tegen het donkergroene, glanzend blad. De Camelia is bovendien wintergroen.
Deze tuinplant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer anderhalve meter maar is goed te snoeien en dus ook prima op een lagere hoogte te houden.

 

Standplaats:

Het beste voelt deze tuinplant zich thuis op een beschutte plaats in de halfschaduw. De hete middagzon kan het beste worden vermeden. Een beschutte standplaats beschermt jonge knoppen van de Camellia japonica 'Cream Puff' tegen nachtvorst in de lente. Zorg bovendien voor een zure en goed vochthoudende bodem.

Snoei en Onderhoud:
Snoeien van de Camellia is goed mogelijk. De snoei vindt het beste plaats direct na de bloei. Door de takken in te korten groeit de struik goed dicht. De bloemknoppen voor het volgend jaar ontwikkelen zich aan de nieuwe scheuten. Snoeien na juni raden we om deze reden af.
Camelias houden van een zure, vochthoudende bodem. Gebruik daarom bij het planten van deze tuinplant tuinturf. Bemesting heeft deze plant niet nodig, behalve als ze in pot wordt gezet. Strooi als onderhoudsbemesting iedere 2 jaar turfstrooisel rondom de voet van de plant. De lage zuurgraad houdt u daarmee in stand.De Camellia japonica 'Cream Puff' | Camelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.