Camellia japonica 'Black Lace'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Camelia
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Rozerood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Camellia japonica 'Black lace' of Camelia - Informatie:
De Camellia japonica 'Black lace' is een fraaie struik met opvallende bloemen in het vroege voorjaar. De tuinplant wordt ook wel de roos van het voorjaar genoemd. Deze variëteit doet die naam zeker eer aan. De roze-rood gekleurde bloemen zijn sterk gevuld en spreken tot de verbeelding. Ze verschijnen vanaf begin april. Deze Camellia kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer anderhalve meter.

 

Standplaats:

Camellia japonica 'Black lace' groeit het beste op een beschutte plaats in de halfschaduw. Een plaats in de hete middagzon vindt deze tuinplant minder fijn. Door de vroege bloei zijn de bloemknoppen iets gevoelig voor een late nachtvorst. Een beschutte standplaats zorgt er ook voor dat deze kans aanzienlijk wordt verkleind.

 

Snoei en Onderhoud:
Snoeien van de Camellia is goed mogelijk. De snoei vindt het beste plaats direct na de bloei. Door de takken in te korten groeit de struik goed dicht. De bloemknoppen voor het volgend jaar ontwikkelen zich aan de nieuwe scheuten. Snoeien na juni raden we om deze reden af.
Camelias houden van een zure, vochthoudende bodem. Gebruik daarom bij het planten van deze tuinplant tuinturf. Bemesting heeft deze plant niet nodig, behalve als ze in pot wordt gezet. Strooi als onderhoudsbemesting iedere 2 jaar turfstrooisel rondom de voet van de plant. De lage zuurgraad houdt u daarmee in stand.De Camellia japonica 'Black Lace' | Camelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.