U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vaccinium corymbosum 'Goldtraube 71' - BIO | Blauwe bes | Tuinplantenwinkel.nl

Vaccinium corymbosum 'Goldtraube 71' - BIO

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus
Beschrijving

Vaccinium corymbosum 'Goldtraube' - BIO of Blauwe bes - Informatie

Vaccinium corymbosum 'Goldtraube' komt oorspronkelijk uit het noordoosten van Amerika. De tuinplant bloeit in mei-juni met witte bloemen, die in augustus uitgroeien tot blauwe bessen. De Blauwe bes is een zeer gezonde, smaakvolle fruitsoort, ook geschikt voor het maken van jam of gelei. Vaccinium corymbosum 'Goldtraube' is zelfbestuivend en levert een overvloed aan aromatische, in trosjes groeiende bessen. Blauwe bes is goed winterhard; de bladeren hebben een mooie herfstverkleuring en vallen daarna af. Span voor het rijpen een net over de tuinplant, om de bessen te beschermen tegen eetgrage vogels.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Standplaats:

Vaccinium corymbosum 'Goldtraube' staat bij voorkeur op een zonnige plaats, in een vochthoudende, enigszins zure bodem. Gebruik, voor het verkrijgen van de zure bodemgesteldheid, tuinturf bij het aanplanten.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei als de tuinplant volgroeid is, in de late winter, oude takken tot 15 cm boven de grond weg, zodat nieuwe scheuten voldoende ruimte en licht krijgen. Strooi dan ook wat tuinturf rond de plantvoet voor het behoud van het zurige bodemmilieu.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde fruitplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Vaccinium corymbosum 'Goldtraube 71' - BIO | Blauwe bes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.