Lonicera kamtschatica 'Duet' - BIO

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Honingbes
Bloeitijd: Maart
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 11 x 11 cm
Pluktijd: Mei - Juni
Beschrijving

Lonicera kamtschatica 'Duet' of Honingbes - Informatie:

Lonicera kamtschatica 'Duet ' bloeit in maart-april met licht geurende witgele bloemen, die in mei en juni uitgroeien tot langwerpige, blauwe honingbessen rijk aan vitamine B en C. Zodra de bessen komen is het aan te raden om de tuinplant af te schermen tegen vogels ivm het wegpikken van de vruchten. Honingbes is zelfbestuivend maar kan altijd een maatje gebruiken; dit zorgt vaak voor een nog betere vruchtzetting.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Standplaats:

De Honingbes staat het liefst in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende, licht vochtige bodem; volle zon geeft de beste en lekkerste vruchten.

 

Snoei en onderhoud:

Knip op het eind van de winter oude en uitgedroogde takken van de Honingbes tot 15 cm boven de grond weg, zodat nieuwe, frisse scheuten voldoende ruimte en licht krijgen. Verwijder dan ook vormverstorende en sterk neerhangende takken. De Honingbes heeft enige steun nodig bij het groeien dus leid of bind deze eventueel aan. 

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde fruitplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Lonicera kamtschatica 'Duet' - BIO | Honingbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.