» Escallonia 'Red Dream'

Escallonia 'Red Dream'

Product informatie

Nederlandse naam: Escallonia
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Escallonia 'Red Dream' of Escallonia - Informatie:

Escallonia 'Red Dream' is een gedeeltelijk wintergroene heester van ongeveer 100 cm hoog. De Spaanse ontdekker van deze soort is de heer Escalon, die hem aantrof in Noord Amerika. Tijdens de bloei verschijnenen de rozerode, buisvormige bloemetjes, die in een groepje bij elkaar staan. De groene glimmende blaadjes blijven in de winter aan de tuinplant; maar bij te strenge vorst kan er wel schade aan de struik ontstaan. Aan zee komt de Escallonia prima tot zijn recht; is goed bestand tegen zeewind. Solitair in de border staat deze struik, met zijn overhangende takken, erg mooi. Ook als lossere heg is dit struikje geschikt.

 

Standplaats:

Plant de Escallonia 'Red Dream' aan op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, wat zure, humusrijke bodem; gebruik hierbij wat turf. Kalkhoudende grond is niet geschikt.

 

Snoei en onderhoud:

Knip na de zomer oude takken op 5 cm van de grond af en snoei in april nog een beetje voor het behouden van een mooie vorm. Breng in de winter blad aan rondom de plantvoet om hem beschermen tegen strenge vorst. De Escallonia 'Red Dream' | Escallonia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.