Menu
Geen producten gevonden

»

Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Pluimhortensia
Bloeitijd: Juni -September
Bloemkleur: Wit naar roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100 cm

Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' of Pluimhortensia XL-serie - Informatie:
De Hydrangea 'Vanille Fraise' is een Pluimhortensia met grote bloemtuilen die in de zomer verschijnen. De tuilen hebben een puntvorm, waar deze plant zijn Nederlandse naam aan dankt. De plant wordt ook wel eens schapenkop genoemd.

De bloemen van de cultivar 'Vanille Fraise' kleuren van wit steeds meer door naar roze en soms zelfs rood (Fraise is Frans voor aardbei). Ook de jonge twijgen van deze plant hebben een rode kleur. Daardoor is de plant ook voordat de bloei begint al aantrekkelijk.

 

Snoei en onderhoud:

Deze hortensia is een zogenaamde scheutbloeier en bloeit dus op het nieuwe hout. Snoei deze hortensia elk jaar in maart terug tot op 15 tot 30 cm boven de grond. Snoei hierbij alle takken tot deze hoogte af. In het voorjaar zal de plant uitlopen en in de zomer uitgroeien tot een volwassen plant. In de zomer bereikt de plant weer een hoogte van ongeveer 120 centimeter. De exacte hoogte is afhankelijk van hoe ver u de plant terugsnoeit.

U kunt de plant wat extra mest geven in het voorjaar na het snoeien. Dit kan met een organische meststof zoals koemest, Culterra of Biomest.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' - XL | Pluimhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.