Menu
Geen producten gevonden

»

Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata'

Product informatie

Nederlandse naam: Kardinaalshoed / Kardinaalsmuts
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen - geel
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 20 cm

Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata' of Kardinaalshoed - Informatie:

Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata' (microphyllus=kleinbladig) is een langzaam groeiend, groenblijvend heestertje. Het blad is jaarrond bont van kleur, met een diepgroen hart en een witte onregelmatige rand. Zorgt voor een leuk afwisselend beeld in combinatie met andere groenbladige planten. Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata' gedijt zowel op een zonnige als schaduwrijke standplaats en krijgt in mei-juni onopvallende, witgroene bloemen. De kleurschakering van de bladeren van deze tuinplant is bij een plaats in de volle zon scherper dan in de schaduw. Kardinaalshoed staat het liefst in een goed doorlatende, vochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Deze tuinplant is geschikt als solitair, maar voldoet ook prima als haagplant en als vakbeplanting in de border en zelfs als kuipplant op het balkon of terras. Kardinaalshoed wordt ook wel Kardinaalsmuts genoemd. Snoei na de winter oude en uitgedroogde takken van Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata' tot op de grond af en knip dan ook vormverstorende twijgen weg, zodat er steeds een compacte tuinplant overblijft.


Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata' is een groenblijvende tuinplant. Deze Kardinaalshoed wordt uiteindelijk ongeveer 70 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.
De Euonymus japonicus 'Microphyllus Aureovariegata' | Kardinaalshoed / Kardinaalsmuts koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.