Olearia haastii

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Olearia
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm
Beschrijving

Olearia haastii of Olearia

Olearia haastii komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland, vernoemd naar de Duitse botanicus von Haast, heeft spitse, vette, donkergroene bladeren met een opvallend grijs gekleurde onderzijde en bloeit in juni-augustus overdadig met kleine, witte, schermvormige bloemetjes, waaruit zich later kleine, rode vruchtjes vormen. Olearia is groenblijvend, redelijk winterhard en wordt veel toegepast als kuipplant op het balkon en terras, maar ook als solitair in een rots- en heidetuin. De tuinplant is ook goed bestand tegen zilte lucht en kan dus goed in het kustgebied worden toegepast.

 

Standplaats Olearia haastii

Olearia heeft een beschutte standplaats in de volle zon nodig, beschermd tegen uitdrogende, koude oostenwind. Verder stelt de tuinplant weinig eisen aan de grondsoort, als hij maar goed waterdoorlatend is.

 

Olearia haastii snoeien en onderhouden

Knip in het voorjaar de oude en uitgedroogde takken van de tuinplant weg, zodat nieuwe scheuten meer licht en ruimte krijgen.De Olearia haastii | Olearia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.