Vitis 'Vroege van der Laan' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Witte druif
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm
Beschrijving

Vitis 'Vroege van der Laan' of Witte druif XL-serie - Informatie
De Vitis vinifera 'Vroege van der Laan' - XL is een van de best rijpende en lekkere witte druiven in het Belgische/Nederlandse klimaat. Een synoniem voor deze druif is de 'Weisser Boskoop'. Deze tuinplant staat het liefst op een warme, zonnige, beschutte plaats en bloeit in april-mei met onopvallende, geelgroene trosjes bloemen. Na de bloei van Vitis vinifera 'Vroege van der Laan' komt er een overvloed van nieuwe scheuten. Laat alleen de sterke scheuten van de tuinplant staan en knip zwakke en vormverstorende takken helemaal weg. Krenten van deze Druif is niet noodzakelijk. Laat ook de vruchtdragende takken niet te lang worden en verwijder in de nazomer de bladeren rond de trossen voor een betere rijping. Vanaf eind augustus kan er geoogst worden.

 

Snoei en onderhoud:

Om geen rommelig groeiende Druif  te krijgen moet de tuinplant goed geleid en gesnoeid worden. Gebruik bijvoorbeeld een pergola of spandraden op de muur. Kies een paar hoofdranken en snoei de druif hierop iedere winter (okt-jan) kort terug. De plant is dan in rust. De Vitis 'Vroege van der Laan' is een kalkminnende tuinplant. Om tot de beste vruchtzetting te komen is het van belang om ranken in de zomer direct na de bloemhoofden terug te nemen. De leveringshoogte bedraagt 175 tot 200cm.De Vitis 'Vroege van der Laan' - XL | Witte druif koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.