Menu
Geen producten gevonden

»

Eupatorium rugosum 'Chocolate'

Product informatie

Nederlandse naam: Koninginnekruid
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Eupatorium rugosum 'Chocolate' of Leverkruid of Koninginnekruid - Informatie:

Het roodbladige (bijna bruine) blad van deze variant van Leverkruid (ook wel Koninginnekruid genoemd) is het voornaamste kenmerk. Daarnaast groeit deze tuinplant wat compacter dan de andere variëteit. Dit wil niet zeggen dat Eupatorium rugosum 'Chocolate' een kleine plant is; ook deze compacte variant kan 100 tot 120 cm hoog worden. Leverkruid komt het beste tot zijn recht op een plaats waar voldoende ruimte is om zich te ontwikkelen. De bloemen van het Koninginnekruid zijn wit en klein en staan in schermpjes boven in de tuinplant. De witte kleur van de bloemen benadrukt het chocoladekleurige blad nog extra. Aan de kleur van het blad dankt Eupatorium rugosum 'Chocolate' dan ook zijn naam.

 

De plant is ook bekend onder de naam Ageratina altissima 'Chocolate'. In veel Engelstalige boeken is de plant onder deze naam te vinden.

 

Standplaats:

Eupatorium rugosum 'Chocolate' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een voldoende vruchtbare, vochtige, maar waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Als het Koninginnekruid op een plaats met veel wind staat, is opbinden aan te bevelen. Leverkruid sterft in de winter af. U kunt de tuinplant dan terugknippen en eventueel scheuren, om te voorkomen dat de planten te groot worden. Plant ongeveer 1/3 deel weer terug. 

 

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!  De Eupatorium rugosum 'Chocolate' | Koninginnekruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.