» Albizia julibrissin 'Tropical Dream' - hoogstam

Albizia julibrissin 'Tropical Dream' - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Perzische slaapboom
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter

Albizia julibrissin 'Tropical Dream' - hoogstam of Perzische slaapboom - Informatie:

In de zomermaanden zorgt de Albizia julibrissin 'Tropical Dream' voor een tropisch accent in de tuin. De Perzische slaapboom bloeit dan met roze, fluweelachtige bloemen. Samen met de fijne vertakking en de geveerde blaadjes, geeft dit een exotische sfeer rondom de boom. Een andere mooie eigenschap van de Albizia is dat de bladeren in de avond sluiten en in de ochtend erop weer open vouwen. De naam Zijdeboom wordt ook gebruikt als Nederlandse naam voor deze boom.

De boom krijgt op den duur een parasolvormige kroon die zorgt voor een aangename schaduw in de zomer. De boom bloeit in juli en augustus en kan daarmee doorgaan tot in september. Daarmee is het een van de langst bloeiende bomen in de zomer.

 

Standplaats:

De Albizia staat het liefste op een plek in de zon. Omdat deze boom niet geheel winterhard is (bij temperaturen kouder dan -15 graden kan er vorstschade optreden), staat hij bij voorkeur op een beschutte plek waar geen koude oosten wind komt. De Albizia julibrissin 'Tropical Dream' is geschikt voor de kleinere tuin.

 

Snoei en onderhoud:

De Slaapboom heeft weinig snoei nodig. De natuurlijke vorm van de kroon is breder dan hoog. Mocht de kroon naar verhouding te breed worden, dan is vormsnoei wel mogelijk. Dit kan het beste in het voorjaar of de zomermaanden gebeuren. Eventueel afgestorven takjes kunnen ook weggeknipt worden. Hierdoor blijft de boom er fris en gezond uitzien.De Albizia julibrissin 'Tropical Dream' - hoogstam | Perzische slaapboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.