Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over amandelboom halfstam

Een halfstam amandelboom heeft een stamhoogte van tussen de 80 en 120 centimeter. De exacte hoogte wordt bepaald door de teler. U kunt de hoogte soms zelfs nog oprekken door de onderste takken weg te nemen. Dit doet u dan het beste tussen april en september (hierover later meer).

 

De amandelboom bloeit vroeg in het voorjaar met witroze bloemen. Door de vroege bloei zijn de bloesem en de vruchtbeginsels gevoelig voor late nachtvorst. Vandaar dat een beschutte standplaats uit de oostenwind aan te raden is. Het liefst staat de boom op een warme plek met veel zon.

 

In de zomermaanden vormt de boom behaarde vruchten die wat weg hebben van jonge perziken. Het verschil is echter dat het vruchtvlees zich niet ontwikkelt tot een sappige vrucht. Bij amandelbomen gaat om de pit in deze vrucht.

Halfstam amandelboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meest gangbare en ook goed zelfbestuivende amandelboom is de 'Robijn'. Dit is ook de variëteit die wij aanbieden. Een halfstam amandelboom kan worden geplaatst in een border of in het gazon. Omdat de boom op een middelhoge stam staat kan er nog genoeg zonlicht vallen op de planten die onder deze boom groeien. Het is dus mogelijk om rondom de stam de grond te beplanten met borderplanten. In het geval van een gazon is het aan te raden om in de eerste jaren na aanplant een ruimte van minimaal 50 cm doorsnee te vrijwaren van gazon. Dit komt de wortelgroei van de boom ten goede en verkleint de kans op schade aan de stam tijdens het maaien.

Amandelboom in halfstamformaat snoeien

De Prunus dulcis snoeit u het beste zo min mogelijk. Als u de boom wenst te snoeien dan doet u dit het beste tussen april en september tijdens de groeimaanden. De snoeiwond kan zich dan goed afsluiten, waardoor infecties minder kans hebben. Snoei deze halfstam boom nooit in de wintermaanden.

Na de winter ziet u soms dat (delen van) sommige takken niet meer uitlopen. Snoei deze dan weg tot op de levende delen. Grote scheuten snoeit u aan het eind van de zomer voor ongeveer 1/3 deel terug.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.