U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Dakmoerbei | Dakmoerbei | Tuinplantenwinkel.nl

Dakmoerbei

 • Kies uw gewenste maatvoering
 • Prijs per stuk: 109,95

 • Totaal: 109,95

  -
  +
 • Voorraad: Online op voorraad!
 • Levertijd: 2 tot uiterlijk 7 werkdagen!
 • Gratis afhalen in onze winkel!
 • Altijd geleverd door eigen bezorgdienst van Tuinplantenwinkel.nl!
 • Altijd bezorgd voor slechts € 9,95! Minimale orderwaarde €50,-
 • Aangroei garantie!
 • Bezorging in heel Nederland!
 • Bezorging in beperkt deel van België (klik hier).
 • Keuze uit wel / niet thuis zijn tijdens bezorging!
 • A-kwaliteit planten en bomen!
 • Veilig en vertrouwd kopen mét webshop keurmerk garantie
 • Snel antwoord op al uw vragen via: [email protected]
 • Veilig betalen met: IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dakmoerbei
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Onopvallend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 230 cm
Afmetingen rek (b x h): Maak uw keuze
Beschrijving

Dak-Morus alba 'Fruitless' of Dakmoerbei 'Vruchtloos' - Informatie:

De dakmoerbei is vanouds een boom die veel voorkomt in het Middellands zeegebied. Het zijn een soort struikvormige bomen met een brede groei en diepglanzend donkergroen blad. Er is een zwarte en witte moerbei en beide geven eetbare vruchten. In ons klimaat worden de bomen minder vaak geteeld voor de vruchten maar wel als dakboom. Dat komt omdat het grote blad veel schaduw geeft. Zeker op hete zomerdagen is het dus heerlijk vertoeven onder een moerbei boom. Speciaal voor deze functie is er een vruchtloze boom geselecteerd want de vallende vruchten zorgen voor flink wat overlast wanneer u onder de boom een mooie tafel wilt plaatsen. Deze selectie van de dakmoerbei heet met zijn Latijnse naam de Morus alba ‘Fruitless’. In mei ontwikkelt de boom grote, glanzende, donkergroene bladeren die al snel een gesloten dek vormen. ‘Fruitless’ zegt al dat deze soort geen vruchten draagt, zodat uw tuinmeubels schoon blijven en er geen ook geen extra poetsbeurten voor het terras nodig zijn. 

 

Tuinplantenwinkel.nl selecteert de dakmoerbei met strenge kwaliteitseisen op de kwekerijen, waarna ze op ons planten- en bomencentrum vakkundig worden aangebonden in de daarvoor bestemde rekken. De dakbomen zijn zo gemaakt dat u ze zelf gemakkelijk kunt planten.

 

De dakmoerbei heeft donkergroene glanzende bladeren. Naast de dakplataan heeft deze dakboom het grootste blad. De bladeren verschijnen in mei. De dakmoerbei staat iets later in het blad dan de meeste bomen maar houdt het blad lang aan. Het blad verkleurt in de herfst nauwelijks. Meestal valt dit bij een stevige nachtvorst van de boom.

 

Standplaats:

De Dakmoerbei 'Fruitless' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Ook iets vochtigere grond wordt goed verdragen. Vanwege de sterke groei is het aan te raden de boom niet te dicht tegen de bestrating aan te zetten. De wortels zouden de bestrating op den duur omhoog kunnen duwen. Houdt hier rekening mee bij het planten. Een minimale afstand van 50 centimeter is aan te raden. Zo voorkomt u dat wortels de bestrating omhoog duwen binnen afzienbare tijd.

 

Dakmoerbei 'Fruitless' snoeien en onderhouden


U mag de dakmoerbei ieder jaar stevig snoeien. De dakmoerbei dient minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden. Het beste snoeit u de dakmoerbei direct nadat het blad van de boom gevallen is.  

 

U kunt er voor kiezen de scheuten deels terug te snoeien; er komt zo een zeer dicht vertakt netwerk van dunne twijgjes, die zelfs in de winter nog wat privacy geven. Het voordeel van deze laatste snoeiwijze is ook dat de boom iets minder snel extreem lange scheuten aanmaakt en u vaak niet enorm dikke takken hoeft af te snoeien. In het voorjaar verschijnen dan de eerste frisgroene, nieuwe bladeren.

 

Wanneer u de boom stevig snoeit, zal deze ook flinke scheuten ontwikkelen in het jaar daarna. Hierdoor kunt u wel een knoestig uiterlijk van de boom verkrijgen. Als u takken slechts voor een deel inkort zal de boom minder hard doorgroeien.

 

Een keuzehulp voor het kopen van dakbomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!


Voor snoei- en onderhoudstips voor de Dakmoerbei 'Fruitless' klik hier!De Dakmoerbei | Dakmoerbei koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.