» Photinia fraseri 'Carré Rouge' - XL

Photinia fraseri 'Carré Rouge' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Glansmispel
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 tot 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 34 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Photinia fraseri 'Carré Rouge' of Glansmispel XL-serie - Informatie: 

Het voornaamste verschil van deze variant van de Glansmispel met de meest toegepaste soort (Photinia 'Red Robin') is dat de hier beschreven tuinplant een compactere groeiwijze heeft. Het woord 'Rouge' in de naam slaat op de kleur van de nieuwe uitlopers. Bij een Photinia is dat altijd rood. De Photinia fraseri 'Carré Rouge' heeft zelfs nog een iets felrodere kleur. Vooral tijdens de eerste groeispurt in het voorjaar kleurt bijna de gehele plant mooi rood. Later in het jaar kleurt het blad steeds meer naar groen. De Glansmispel wordt vaak toegepast als haagplant. Hierbij is regelmatige snoei van belang. Door het noodzakelijke snoeien, komen er vaak geen bloemen aan deze tuinplant. Als de Photinia wel mag uitgroeien, dan komen er in mei witte schermbloemen aan de plant. 

 

Standplaats:

In tegenstelling tot veel wintergroene planten kan de Photinia in de volle zon worden aangeplant. Zorg er dan wel voor dat de tuinplant in warme droge periodes voldoende extra water krijgt. Verder verlangt de plant een goed doorlatende lichtzure grond. Bij de aanplant kan hiervoor tuinturf gebruikt worden. 

 

Snoei en onderhoud:

De Photinia fraseri 'Carre Rouge' verdraagt flinke snoei. Mede daardoor kan hij goed worden toegepast als haagplant. Beste snoeitijd voor het behoud van een strakke haag is mei en september. Bij één snoeibeurt per jaar kan het beste een bewolkte dag in juli gekozen worden. Na de snoei zal de Glansmispel nieuwe rode scheuten geven die voor extra sierwaarde zorgen. De Photinia is redelijk tot goed winterhard. De Photinia fraseri 'Carré Rouge' - XL | Glansmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.