Photinia fraseri 'Robusta Compacta' - mini stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Glansmispel
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Geleverde stam hoogte: 40/50 cm
Beschrijving

Photinia frasereri 'Robusta Compacta' of Glansmispel - Informatie:

Photinia 'Robusta Compacta' is een compacter groeiende variant van de bekendere Photinia 'Red Robin'. Dankzij het prachtig groene blad en de rode uitlopers is de plant het hele jaar door aantrekkelijk. De Glansmispel is een groenblijvende tuinplant.  De compacte en langzamere groei dan die van de gewone Glansmispel, heeft ook als voordeel dat de Glansmispel 'robusta compacta' ook goed te gebruiken is in de kleinere tuin. 

 

Standplaats:

De Photinia houdt van een zonnige en warme standplaats, de bodem moet goed doorlaatbaar zijn. Zeker in de winter staat de Glansmispel graag beschut en niet te nat. Daarnaast groeit de Photinia op een zure bodem, daarom bij aanplant in de volle grond altijd tuinturf gebruiken. Wordt de Glansmispel in pot geplant dan raden we aan om gewoon potgrond te gebruiken bij het planten. 

 

Snoei en onderhoud:

De Photinia 'Robusta Compacta' verdraagt flinke snoei. Beste snoeitijd voor het behoud van een strakke bol is tussen mei en september. Na de snoei zal de Glansmispel nieuwe rode scheuten geven die voor extra sierwaarde zorgen. Jaarlijks een turfgift rond de stam is aan te raden. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Photinia fraseri 'Robusta Compacta' - mini stam | Glansmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.