» Rodgersia aesculifolia

Rodgersia aesculifolia

Product informatie

Nederlandse naam: Schout bij nacht
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Rodgersia aesculifolia of Schout bij nacht - Informatie:
Rodgersia aesculifolia is zeer herkenbaar vanwege de bijzondere kastanjeachtige bladvorm: het blad loopt bronskleurig uit en de stelen en de nerven zijn bruin behaard. Vanwege het blad wordt de tuinplant ook wel kastanjebladige Spirea of Astilbe genoemd. Van juni tot september verschijnen er witte bloempluimen boven het blad. Soms hebben deze pluimen een roze gloed en zijn zeer decoratief door de slanke bloeiwijze. Schout bij nacht kan uitgroeien tot een vrij grote tuinplant van ongeveer 1 meter hoog en wordt uiteindelijk ook ruim een meter breed. Rodgersia aesculifolia groeit echter traag. Ieder jaar zal de plant onder goede omstandigheden iets groter worden. De bloei neemt met de jaren toe.

 

Standplaats:

Rodgersia aesculifolia staat het liefst in een iets vochtige bodem in de halfschaduw of schaduw. Aan de grondsoort worden verder geen eisen gesteld. Zorg dat de grond niet uitdroogt.

 

Snoei en onderhoud:

Het beste kunt u in het voorjaar Schout bij nacht helemaal terugknippen, dit bevordert de groei en bloei. In de winter beschermen de oude bladeren de tuinplant dan nog tegen strenge vorst.De Rodgersia aesculifolia | Schout bij nacht koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.