» Aster divaricatus

Aster divaricatus

Product informatie

Nederlandse naam: Aster
Bloeitijd: Augustus - oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Aster divaricatus of Aster - Informatie:

Aan het einde van de zomer en in de herfst (augustus - oktober) laat Aster divaricatus haar bloemen zien. Deze Aster wordt ook wel herfstaster genoemd. De stervormige bloemen zijn wit met een donker hartje. De Aster is goed te combineren met andere vaste planten. Aster divaricatus is een ijzersterke soort, die geen last heeft van meeldauw en mooie, gesloten pollen vormt. Anders dan de meeste asters laat deze soort zich ook prima toepassen in de schaduw. De tuinplant is ook bruikbaar in grote aantallen als bodembedekker. De nieuwe Latijnse naam van deze plant is Eurybia divaricatus, maar hij is bij iedereen nog steeds bekend als een Aster.

Standplaats:
Aster divaricatus groeit zowel in de zon als in de schaduw(de bloei is dan wel wat minder) in een vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Haal in het voorjaar alle afgestorven stengels en bladeren helemaal weg, zodat de nieuwe scheuten voldoende groeimogelijkheid krijgen. Als de pol na een aantal jaren te groot wordt, is de tuinplant eenvoudig uit de grond te halen en in stukken te delen. Plant de mooiste scheuten opnieuw uit. De Aster divaricatus | Aster koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.