Mespilus germanica 'Westerveld' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Mispel
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: November - December
Geleverde stam hoogte: 120 cm
Beschrijving

Mespilus germanica 'Westerveld' of Mispel

Bij fruitbomen wordt vaak niet meteen aan de Mespilus germanica gedacht. Toch is de Mispel van vroeger uit heel bekend. De redelijk grote witte bloesem verschijnt in mei of juni. In de zomer vormen zich bruine vruchten die vrij hard zijn.

De vruchten zijn rijp in het najaar, hebben een aparte vorm en zijn bruin van kleur. Ze zijn pas echt eetbaar wanneer ze zacht worden. Meestal is dit na een eerste stevige nachtvorst. De vruchten worden dan ook zacht en zijn klaar om te worden verwerkt. In feite zijn de vruchten na de nachtvorst aan het rotten (fermenteren). In eerste instantie worden er suikers gevormd waardoor de vrucht een stuk smaakvoller wordt. Daarna zal de vrucht echter snel gaan rotten. De eetbare periode is van een mispel is dus vrij beperkt. Het gezegde "Zo rot als een mispel" komt hier vandaan.

 

Standplaats Mespilus germanica 'Westerveld' 

 

 

Mespilus germanica 'Westerveld' snoeien en onderhouden

 Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Mespilus germanica 'Westerveld' - halfstam | Mispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.