Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mespilus germanica

Hoewel zijn oorsprong niet in Duitsland ligt, is de term Duitse degelijkheid eigenlijk wel van toepassing op de Mespilus germanica. De boomsoort is al eeuwenoud, ijzersterk, hij kan drogere periodes goed doorstaan en verdraagt zeewind. 

 

De Mespilus germanica heeft een wat zacht behaard blad. Deze mispelboom is goed winterhard en was van oorsprong veel te vinden in zuid Limburg. Mispels zijn er zowel als boom als struiken. Wij van tuinplantenwinkel.nl verkopen de Mespilus germanica mispel niet als leibomen. Wij vinden dat hij daarvoor minder geschikt is. Omdat leibomen veel gesnoeid moeten worden en een mispel laat zich niet gemakkelijk snoeien. De Mespilus germanica mispel verkopen wij niet met kale wortel of beter bekent als blote wortel maar wij verkopen deze bomen gekweekt in een pot. Zodat u ze het gehele jaar door aan kunt planten. Ze worden in diverse cultivars gekweekt. Maar wij verkopen de Mispel mespilus germanica Westerveld en de wilde mispel. Ze zijn zowel te koop als mini mespilus germanica mispel, laagstam mespilus germanica maar ook als struik en halfstam én hoogstam boom. Als u een hoogstam boom aan gaat planten zorg er dan voor dat net als bij een hoogstam fruitboom één of twee boompalen plaatst en deze bevestigt aan een boom.

 

De vruchten van de mispelbomen moeten de eerste vorst gehad hebben over de vrucht om te gaan rotten. Als de vruchten gaan rotten, zijn ze het lekkerste. Indien u deze of andere bomen aan wilt kopen kunt u onze kwekerij of plantencentrum bezoeken waar wij een groot assortiment heesters, bomen en vaste planten hebben staan. Wij hebben een écht tuinplanten centrum en indien u geen mogelijkheid heeft om langs te komen kunt u natuurlijk gewoon bestellen. De lage bezorgkosten van onze online webshop vindt u bij het product. Onze eigen bezorgdienst zorgt voor een vlekkeloze bezorg ervaring met een goed werkende track and trace. Zodat uw tuinplanten, bomen en vaste planten op een goede veilige manier bezorgt worden.

 

Als u de boom of bomen aan gaat planten met een boompaal of meerdere boompalen, dan is het raadzaam dat u voor het planten de potkluit van de boom even in een emmer water vol laat zuigen. Indien de potkluit groter is dan de emmer water, giet u de emmer water na het aanplanten in het gat. Voordat u het plant gat definitief dicht gooit.

 

Kun je een mispel eten?

Deze vraag krijgen we regelmatig te horen. Ja de vruchten van de Mespilus germanica zijn eetbaar. Maar niet voordat ze een keer vorst gehad hebben en ze eigenlijk al wat overrijp zijn. In de periode daarvoor zijn ze hard en hebben ze een bittere, wrange smaak. Vandaar ook dat ze niet zo vaak aangeplant worden. Pas als de meest gangbare fruitboomsoorten een plek in de boomgaard gevonden hebben, wordt er aan een mispelboom gedacht. 

 

Heeft een Mespilus germanica ook sierwaarde?

Sterker nog, een Mespilus germanica heeft vooral sierwaarde. In het voorjaar tooit hij zijn kroon met een bloei van bloemen met een witte bloemkleur. De bloesem trekt veel insecten zoals bijen aan. Daarnaast heeft een oudere Mispelboom een gladde iets wat grijsgekleurde stam en takken. De groeiwijze is ook nog eens grillig, waardoor het takkengestel zeker decoratieve waarde heeft. Naast dat de vruchten eetbaar zijn, zijn de vooral ook decoratief. Bekijk ze maar eens goed. Met hun grote, wat doornachtig van vorm zijnde uitsteeksels, zijn ze uniek en zeer herkenbaar. De kroon van de Mespilus germanica heeft een brede groeiwijze. De boom wordt dus breder dan dat hij hoog is.

 eetbare vruchten meerstammige bomen hoogstam boom grote witte bloemen zacht behaard mespilus germanica bloeit jonge takken afgeplatte peer blote wortel harde vruchten grote bomen

 

Mespilus germanica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende varianten van de Mespilus germanica. Hij is er in de standaard vormen, maar ook als mini-fruitboom. Ten slotte is de Mespilus germanica 'Nottingham' er ook als struikvorm. Deze variant groeit ook trager dan gemiddeld, waardoor hij ook op een kleinere plek prima uit de voeten kan. Gebruik bij het aanplanten aanplantgrond in het plantgat. Dit zorgt voor een goede start van het wortelgestel. Bij de hoogstam Mespilus germanica is het aan te bevelen om een boompaal en band te gebruiken. Dit geeft de boom de eerste jaren houvast bij harde wind.

 

Andere soorten vergeten fruitbomen

Naast de Mespilus germanica is de Kweepeerboom bijvoorbeeld ook zo'n oud fruitras dat enigszins in de vergetelheid geraakt is. 

 

Veelgestelde vragen Mespilus germanica

Kan je een mispel eten?

Antwoord: Ja de vrucht van de Mispel is gewoon eetbaar, let wel: er moet eerst lichte nachtvorst over de vrucht gegaan zijn om deze zacht te laten worden. Anders is de vrucht te hard om op te eten.

 

Hoe gezond is een mispel?

Antwoord: De vruchten van de Mespilus germanica ofwel Mispel zitten boordevol vitamine C.

 

Hoe hoog wordt een Mispelboom?

Antwoord: Afhankelijk van de keuze welke u maakt zal de Mispel zijn uiteindelijke hoogte halen. Deze is verkrijgbaar als bijvoorbeeld struik, laag-, half- en hoogstam. De struiken, laag- en halfstam zullen een 3m hoogte halen. De Hoogstam zal een hoogte van een 5 meter halen ongeveer. Dit alles is afhankelijk van vele factoren zoals grondsoort en standplaats.

 

Hoe smaakt een mispel?

 Antwoord: Een Mispel vrucht heeft een zeer zoete zachte smaak. Er wordt gesproken zo rot als een mispel, dit klinkt niet zo aantrekkelijk maar de vruchten smaken zeker. Dit komt omdat een Mispel vrucht pas te eten is als deze overrijp is. Je kunt de vruchten verwerken in bijvoorbeeld jam.

 

Mispel heeft graag een zonnige standplaats

 

Inspiratie Mespilus germanica:

de vruchten van een mispel kan je eten als ze rijp en zoet zijn

 

Mespilus germanica is de Latijnse naam voor Mispel. Mespilus is een fruitsoort die je niet zo vaak ziet, maar het gezegde "zo rot als een mispel" is alom bekend.

 

de mispel als mini boom of struik in de tuin

 

De Mispel boom heeft in het voorjaar prachtige brede kroon met witte bloemen, waar daarna de vruchten vormen. 

 

de vruchten van de mispel zijn heel erg laat pas rijp

 

De Mespilus germanica staat het liefst in de zon of halfschaduw. De vruchten zijn pas rijp na de eerste nachtvorst.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.