Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mini mispel

Hoe groot wordt een mini mispel boom?

De gewone mispelboom is wel is waar een vrij trage groeier, maar kan uiteindelijk toch tot een flinke boom uitgroeien. Als er niet genoeg ruimte is voor een volwassen mispelboom, dan kan de mini mispel een goede optie zijn. Deze variant van de mispel groeit uit tot een kleine boom van maximaal ongeveer twee meter hoogte. Daarmee kan de mini mispel op veel plekken in de (moes)tuin een plek krijgen. Mocht er echt weinig ruimte voor de kroon van het boompje zijn dan is door middel van tijdige snoei ook een mini mispel in model te houden. Het beste kan aan het eind van de winter gesnoeid worden. Mocht er juist wel ruimte zijn voor een grotere boom, dan is er de Mispel laagstam en Mispel halfstam.

 

Zijn de vruchten van de mini mispel lekker?

De vruchten van de mispelboom zijn eetbaar, maar dat zijn ze pas als ze overrijp geworden zijn. Daarvoor zijn ze wrang en hard. Meestal worden de vruchten niet zo gegeten, maar worden ze verwerkt tot jam.

 

Wat is de sierwaarde van de mini mispel boom?

Doordat de vruchten pas zeer laat lekker zijn, en eigenlijk pas gebruikt kunnen worden als ze gaan rotten, wordt de mini mispel vaak als sierboom aangeplant. De bloesem in het voorjaar is opvallend en uitbundig. Daarnaast hebben de vruchten een grote sierwaarde. Ze hebben een kenmerkende vorm en blijven lang aan de boom hangen. De vruchten worden zelfs in bloemstukken gebruikt.

 

Welke soorten Mini mispel zijn er?

Net zoals bij andere fruitsoorten, zijn er bij de Mini mispel ook verschillende rassen. De Mini mispel is altijd van het ras 'Westerveld' Dit ras heeft de eigenschap dat het veel vruchten geeft die ook nog eens goed van smaak zijn. Naast het ras 'Westerveld' heeft Tuinplantenwinkel.nl ook het ras 'Nottingham' in het assortiment, maar dit is dan wel een struikvorm met een grotere groeikracht dan van een mini fruitboom. De mini mispel en andere mispelbomen zijn zelfbestuivend. Voor vruchtzetting is er geen ander ras nodig.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.