» Lagerstroemia indica 'Milarose' (With Love Girl)

Lagerstroemia indica 'Milarose' (With Love Girl)

Product informatie

Nederlandse naam: Lagerstroemia
Bloeitijd: Augustus - Oktober
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Lagerstroemia indica 'Milarose' (With Love Girl) of Lagerstroemia - Informatie:

Lagerstroemia's zijn zeker nog geen ingeburgerde planten in zowel Nederland als België. Van oorsprong komt deze plant uit Mediterraanse regio's. De laatste jaren wordt er steeds vaker geëxperimenteerd met soorten die beter of goed winterhard zijn. Deze Lagerstroemia indica 'Milarose' is een nieuwe variëteit die tot -15 graden Celsius zou moeten kunnen weerstaan. Bovendien is het een erg compacte variant, want met een bescheiden hoogte van 60 centimeter is het een kleine Lagerstroemia. Eenmaal in bloei wordt je helemaal enthousiast van deze planten. De bloemtrossen hebben wat weg van een sering, alleen bloeit deze plant pas aan het einde van de zomer en in het najaar. Niet alleen de bloemen geven kleur in de herfst, ook het blad verkleurt vaak prachtig. De 'Milarose' is onderdeel van de 'Lagerstroemia indica With Love-serie' en wordt verhandeld onder de naam With Love Girl. Deze variant heeft donkerroze bloemen.

 

Standplaats:

Een zonnige en beschutte standplaats is belangrijk voor deze Lagerstroemia indica 'Milarose'. De kans op vorstschade in de winter is dan het kleinste. Mocht het toch een keer echt streng gaan vriezen, dan kunt u deze tuinplant het beste beschermen met een stuk vliesdoek of bijvoorbeeld een oude deken. 

 

Snoei en onderhoud:

Doordat deze Lagerstroemia indica 'Milarose' traaggroeiend is, is snoei nagenoeg niet nodig. Mocht er toch een keer lichte vormsnoei nodig zijn, of hebben de topjes van de tuinplant vorstschade opgelopen dan kan dit het beste in het voorjaar (maart - april) weggeknipt worden. De Lagerstroemia indica 'Milarose' (With Love Girl) | Lagerstroemia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.