Skimmia japonica 'Rubella'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Skimmia (Mannelijk)
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Lichtroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm
Beschrijving

Skimmia japonica 'Rubella' of Skimmia

Skimmia japonica 'Rubella' komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en is een van de populairste Skimmia's door zijn schitterende, rode bloemtrossen in combinatie met de glanzende, groene bladeren; veelvuldig gebruikt voor het opmaken van kerststukjes. Skimmia japonica 'Rubella' is een mannelijke Skimmia, krijgt dus alleen bloemen, geen bessen. In het voorjaar openen de rode bloemknoppen zich en veranderen in crèmekleurige pluimen.

 

Standplaats Skimmia japonica 'Rubella'

Skimmia japonica 'Rubella' houdt van vochtige, zure, humusrijke grond op een plaats in de halfschaduw; teveel zonlicht geeft bleke bladeren. Gebruik veel turf bij het aanplanten van de tuinplant; de turf goed mengen met de bestaande tuingrond.

 

Skimmia japonica 'Rubella'  snoeien en onderhouden

Strooi ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de voet van de Skimmia voor het behoud van het zurige bodemmilieu, dat zorgt voor de mooie, donkergroene bladeren. Er is alleen vormsnoei nodig; de beste tijd is in het voorjaar na de bloei. Potplanten na een paar jaar overplanten in een grotere pot en weer tuinturf toevoegen.De Skimmia japonica 'Rubella' | Skimmia (Mannelijk) koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.