» Skimmia japonica 'Rubella'

Skimmia japonica 'Rubella'

Product informatie

Nederlandse naam: Skimmia (Mannelijk)
Bloeitijd: Maart - Mei
Bloemkleur: Lichtroze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Skimmia japonica 'Rubella' of Skimmia - Informatie:

Skimmia japonica 'Rubella' komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en is een van de populairste Skimmia's door zijn schitterende, rode bloemtrossen in combinatie met de glanzende, groene bladeren; veelvuldig gebruikt voor het opmaken van kerststukjes. Skimmia japonica 'Rubella' is een mannelijke Skimmia, krijgt dus alleen bloemen, geen bessen. In het voorjaar openen de rode bloemknoppen zich en veranderen in crèmekleurige pluimen.

 

Standplaats:

Skimmia japonica 'Rubella' houdt van vochtige, zure, humusrijke grond op een plaats in de halfschaduw; teveel zonlicht geeft bleke bladeren. Gebruik veel turf bij het aanplanten van de tuinplant; de turf goed mengen met de bestaande tuingrond.

 

Snoei en onderhoud:

Strooi ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de voet van de Skimmia voor het behoud van het zurige bodemmilieu, dat zorgt voor de mooie, donkergroene bladeren. Er is alleen vormsnoei nodig; de beste tijd is in het voorjaar na de bloei. Potplanten na een paar jaar overplanten in een grotere pot en weer tuinturf toevoegen.De Skimmia japonica 'Rubella' | Skimmia (Mannelijk) koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.