Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Skimmia (Mannelijk)
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm
Beschrijving

Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' of Skimmia - Informatie:

Zoals de naam al zegt is dit een laagblijvende en compacte variant van de Skimmia. Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' wordt uiteindelijk ongeveer 40 cm hoog en is daarmee uitermate geschikt voor in de kleinere border. Het is een mannelijke variant die uitsluitend bloemen produceert. Wel zorgt deze tuinplant voor de bestuiving van de vrouwelijke Skimmia-planten, die na deze bestuiving bessen zullen gaan dragen. De geurende bloemen van Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' zijn wit en tonen zich in het voorjaar. Net zo mooi zijn de prachtig donkerrode bloemknoppen die zich in de wintermaanden aan de tuinplant vormen. Deze bloemknoppen worden veelvuldig toegepast in kerststukken en winterboeketten.

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' op een beschutte plaats buiten de volle zon (teveel zonlicht verbleekt de bladeren) in een humusrijke, vochtige, iets zurige bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' houdt van een wat zuurder leefmilieu. Dit kunt u hem geven door bij aanplant tuinturf te gebruiken. Om de lagere ph-waarde op peil te houden, kunt u elk jaar een turf strooien rondom de voet van de Skimmia. Tip: De Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' is ook prima te gebruiken in bloembakken. Gebruik dan geen turf, maar potgrond. De Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf' | Skimmia (Mannelijk) koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.