Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zilverkaars
Bloeitijd: Augustus - oktober
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' of Zilverkaars

Een plant die eigenlijk best wel meer gebruikt zou mogen worden in de tuin is Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' oftewel Actaea ramosa 'Atropurpurae'. De Zilverkaars begint laat in het jaar pas te bloeien. Veel planten in de tuin zijn dan al lang uitgebloeid. De bladeren van de Zilverkaars zijn grijspurper van kleur en de bloemen staan in witte, lange aren. Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' is geschikt om onder bomen of heesters aan te planten. In de border aanplanten kan ook; Zilverkaars staat mooi in combinatie met andere vaste planten.

 

Standplaats Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea'

Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' is een bosplant, die dus het beste in de (half)schaduw kan staan. Liefst in een humusrijke, vruchtbare, normale, vochthoudende bodem. 

 

Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' snoeien en onderhouden

Wat snoeien betreft is Zilverkaars erg makkelijk; snoei rond maart de tuinplant tot 10 cm terug. Uitgebloeide bloemen kunnen desgewenst al na de bloei weggeknipt worden. De Cimicifuga ramosa 'Atropurpurea' | Zilverkaars koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.