» Parrotia persica - XL+

Parrotia persica - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Perzisch ijzerhout of Vlamboom
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Parrotia persica - XL+ of Perzisch ijzerhout of Vlamboom - Informatie:

Parrotia persica is een prachtige boom of vertakte struik met een schitterende, vurige herfstverkleuring. Deze Parrotia uit de XL+ serie is in een flinke struikmaat, zodat u meteen al wat heeft staan in uw tuin. Op oudere leeftijd schilfert de bast af, wat een extra sierwaarde geeft naast de mooie herfstverkleuring en de wat grilligere groeiwijze.  De Vlamboom bloeit in februari-maart met onopvallende rode bloemen, die uitgroeien tot doosvruchten, die openspringen als ze rijp zijn. Deze tuinplant verliest in de herfst zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Perzisch ijzerhout is een gemakkelijke tuinplant die graag op een zonnige of halfbeschaduwde standplaats groeit. Een goed doorlatende maar vochtige bodem wordt goed verdragen. We raden aan om wat aanplantgrond door de aarde heen te mengen in het plantgat.

Snoei en Onderhoud:

Als boom enkel begeleidend snoeien. Dat wil zeggen dat alleen schurende takken, gebroken takken en dubbele toppen verwijderd moeten worden. Bij struiken in juni of juli begeleidingssnoei toepassen en eventueel toppen of brede zijtakken weghalen. 

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Parrotia persica - XL+ | Perzisch ijzerhout of Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.