Delphinium pacific 'Blue Bird'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Ridderspoor
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Delphinium pacific 'Blue Bird' of Ridderspoor

Ridderspoor is een plant die tot de verbeelding spreekt. De soms metershoge toortsen staan bezaaid met vaak blauwgekleurde bloemen. Delphinium 'Blue Bird' is daarop geen uitzondering. De bloei begint in juni en gaat door tot eind juli/begin augustus. De bloemstelen reiken soms tot een hoogte van wel 200 centimeter. De geopende bloemen van deze 'Blue Bird' hebben een hemelsblauwe kleur en een wit hart. Na de bloei vallen de bloemblaadjes af en ontstaan er prachtige zaaddozen.

 

Standplaats Delphinium pacific 'Blue Bird'

Delphinium pacific 'Blue Bird' staat het mooiste als terugkerende solitair in de border, met een eerste bloei in de zomer en vaak na het snoeien van de uitgebloeide bloemstengels een tweede bloei in het najaar. Ridderspoor moet in de volle zon staan in een vruchtbare bodem. 

 

Delphinium pacific 'Blue Bird' snoeien en onderhouden

Voor het behouden van een mooie tuinplant tot diep in de nazomer, is het aan te raden om Delphinium pacific 'Blue Bird' een keer te bemesten. Dit kan met vloeibare mest (directe opname door de plant) of met mestkorrels (bijv Culterra). Ondersteuning met aangebonden stokken is aan te bevelen vanwege de zware bloemtrossen. De Delphinium pacific 'Blue Bird' | Ridderspoor koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.