» Rosa 'King Arthur'

Rosa 'King Arthur'

Product informatie

Nederlandse naam: Trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Rood
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa 'King Arthur' of Trosroos / Engelse roos - Informatie:  
De Rosa 'King Arthur' lijkt wat betreft bloemkleur het meest op de Rosa 'Lilli Marleen'. De fluweelrode bloembladeren zijn echter korter en aan de bovenzijde afgeplat. Opvallend zijn de heldergele meeldraden die zichtbaar zijn wanneer de bloemen helemaal geopend zijn. De Rosa 'King Arthur' is een doorbloeiende rozensoort: de bloei duurt van juni tot aan oktober. De groei is opgaand en goed bossig. In totaal bereikt deze struikroos een hoogte van ongeveer 80 centimeter. Snoei de roos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter boven de grond. De Rosa 'King Arthur' is een selectie van de veredelaar Harkness (Harknessroos / Harknessrozen). Een synoniem voor deze roos is de Rosa 'Red Abundance' en Rosa 'Harkimono'.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij de helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'King Arthur' klik hier!De Rosa 'King Arthur' | Trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.