» Aconitum carmichaelii 'Arendsii'

Aconitum carmichaelii 'Arendsii'

Product informatie

Nederlandse naam: Monnikskap
Bloeitijd: September - Oktober
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Aconitum carmichaelii 'Arendsii' of Monnikskap - Informatie:

De Monnikskap is een echte najaarsbloeier met prachtige, blauwpaarse bloemen. De bloemen staan bovenaan stevige stelen in trossen bijeen. Aconitum carmichaelii 'Arendsii' vormt dikke wortelknollen. In het voorjaar verschijnen de eerste frisgroene, diep ingesneden bladeren. In de zomer kleurt het blad donkerder en schiet de tuinplant omhoog. De bloei valt in de periode tussen september en november.

 

Standplaats:

In de halfschaduw (ochtendzon en/of avondzon) in een humusrijke, vochtige bodem groeit de Monnikskap het beste, maar ook op een zonnige plek is er voldoende groei en bloei.

 

Snoei en onderhoud:

De Monnikskap is een vrij gemakkelijke tuinplant in onderhoud. Na de bloei sterft de plant bovengronds af. U kunt deze verdorde plantdelen het beste laten staan en terugsnoeien in maart. De planten gaan jarenlang mee. Oudere planten kunnen worden gescheurd en teruggeplant in februari. Snoei deze plant niet terug tijdens de groei. Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is volledig winterhard. Let op dat delen van deze plant giftig zijn.De Aconitum carmichaelii 'Arendsii' | Monnikskap koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.