» Rosa 'Kent'

Rosa 'Kent'

Product informatie

Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm - 2liter

Rosa 'Kent' of Bodembedekkende roos / miniatuurroos - Informatie
De struikroos 'Kent' is een bekende veelgeprezen rozensoort. De rosa 'Kent' is een uiterst gezonde miniatuurroos of dwergroos. De groei is erg compact. Veel hoger dan 40 centimeter wordt deze plant niet. De bloei is wit en duurt van juni tot in oktober. De bloemen staan in trossen bijeen. De roos groeit goed bossig en is daardoor bruikbaar als vakbeplanting of als bodembedekker. Knip de roos in het voorjaar terug tot 15 centimeter. Gebruik ongeveer vier tot vijf planten per vierkante meter. De Rosa 'Kent' is een selectie van rozenveredelaar Poulsen (Poulsenroos / Poulsenrozen). Een synoniem voor deze roos is Rosa 'White Cover'.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Kent' klik hier! De Rosa 'Kent' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.