Buxus sempervirens - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Palmboompje
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 25 planten
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Buxus sempervirens in pot of Palmboompje in pot - Informatie:

Voor een lage haag of blok was de Buxus sempervirens wellicht de meest geschikte plant. Buxus sempervirens is zeer strak te snoeien en klein te houden. Helaas heeft de plant de laatste jaren veel last van een mot die de rupseneitjes afzet op de buxusplant. Een kolonie rupsen vreet in een mum van tijd een hele haag kaal en laat een troosteloos beeld achter. Daarnaast is er ook nog een schimmelziekte die het blad aantast en die daardoor ook afvalt. Eenmaal aangetast verspreid ook deze schimmel zich snel. Is er dan nog hoop?

 

Onze hoop is dat er ooit weer een evenwicht ontstaat. Zowel de mot als de schimmel kon zich snel verspreiden omdat de plant veel werd toegepast. In de laatste jaren zijn veel planten door hun eigenaren vervangen of verwijderd. Het voedsel voor de rups is dus schaarser en ook de schimmelsporen kunnen zich niet meer zo makkelijk verspreiden. De komende jaren is echter nog opletten. Als u de buxus wilt aanplanten houd u het beste wel rekening met deze aantastingen. Vraatschade door de rups is relatief makkelijk op de sporen en de rupsen zijn nog te bestrijden (vogels eten deze ook, dus let op!).

 

Bekijk onze buxusvervangers voor gelijkende haagplanten die geen last hebben van de mot en de schimmel!

 

Geef Buxus in het najaar eventueel wat kalkmeststof. Deze Buxus sempervirens is potgekweekt,wat betekent dat ze altijd geplant kunnen worden. 

 

Standplaats:

Bij het planten van de Buxus sempervirens is het belangrijk te zorgen voor een voedingsrijke bodem. Meng hiervoor wat extra aanplantgrond of compost door de grond. Maak de grond hierbij goed los. Dompel de potjes een keer in emmer met water zodat de kluitjes goed vochtig de grond in gaan. Verwijder vervolgens de pot door deze ondersteboven te houden met het plantje vast in uw hand. Knijp vervolgens licht in het potje zodat de kluit loslaat. Zet de Buxusplant nu in grond, vul het gat op met de grond en de compost en druk vervolgens de plant stevig aan.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
10/15 7-8 planten 15-16 planten Ø 9 cm
20/30 6 planten 11 planten Ø 19 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en onderhoud:

Het snoeien van deze tuinplant gebeurt normaal gesproken rond of na 21 juni. Door ongeveer rond of na de langste dag van het jaar te snoeien houdt u de plant in vorm met één snoeibeurt per jaar. Als de dagen korter worden groeien planten trager. De plant zal in de zomer dus nog wel nieuwe scheuten vormen, maar deze blijven beperkt en de vorm van de plant zal ongeveer gelijk blijven. Daardoor hoeft u de plant niet alsnog een keer te snoeien. Uiteraard kan en mag dit wel. Als u een nog strakker resultaat wenst snoeit u de plant gerust 2 of 3 keer per jaar.

Buxus sempervirens is een groenblijvende tuinplant. Dit Palmboompje kan zowel in de zon als in de schaduw staan.De Buxus sempervirens - in pot | Palmboompje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.