Levisticum officinale Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lavas / Maggieplant
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Geel- groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Levisticum officinale of Maggieplant

Levisticum officinale is geen ingrediënt van het originele maggie recept! Wellicht geeft de pittige smaak van lavas de associatie. Lavas is een pittige smaakversterker voor gerechten. In veel gevallen kan lavas peper en zout deels of volledig vervangen.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging Levisticum officinale

Zorg ervoor dat uw maggieplant voldoende ruimte heeft, zij claimt gewoon haar ruimte. Voldoende vochtig houden en voldoende voeding zijn voor deze tuinplant noodzakelijk. Halfschaduw tot zonnig.

 

Lavas past goed in de volgende gerechten

Blad: stoofpotjes, salades, sauzen, soepen, groenten-, vlees-, en visgerechten, kruidenboter. Zaden: in broden

Het blad kan in voorjaar, zomer en herfst gebruikt worden. De wortel (twee tot driejarig) kan in het najaar geoogst worden. We snijden dan de wortel in de lengte richting over en laten haar drogen in de schaduw zodat we in de winter ook van lavas kunnen genieten.  

 

Gebruik: het blad, stengel, bloemknop en bloem.

 

Levisticum officinale Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Maggieplant bloeit van juni t/m augustus met geel-groene bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 75 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Levisticum officinale Puur | Lavas / Maggieplant koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.