Menu
Geen producten gevonden

»

Gynostemma penthaphyllum 'Jiaogulan' Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Onsterfelijkheidskruid
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Gynostemma penthaphyllum 'Jiaogulan' of Onsterfelijkheidskruid - Informatie:

In de Chinese provincie Guizhou (zuid-oost China) wordt Gynostemma ook wel kruid der onsterfelijkheid genoemd (Xiancao). Dit als gevolg van het hoge aantal honderdjarigen aldaar in combinatie met regelmatig gebruik van Gynostemma. Na onderzoek bleek dat de plaatselijke bevolking hoofdzakelijk Gynostemma thee dronk in plaats van gewone (zwarte-)thee (Camellia sinensis).

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging:

De tuinplant voldoende voeden tijdens de groeiperiode. Onsterfelijkheidskruid groeit graag in de halfschaduw. In de winter sterft dit kruid bovengrond af. De wortelstokken zijn gevoelig voor strenge vorst. Bescherm de plant door deze in de winter bij strenge vorst op een vorstvrije maar koele plek te overwinteren. De plant kan mede daardoor het beste worden gehouden in pot. Daarnaast is de plant licht woekerend. In een pot blijft de plant op zijn plek en is hij makkelijker in toom te houden.

 

Onsterfelijkheidkruid past goed in de volgende gerechten:

De blaadjes vers of gedroogd voor kruideninfusie (thee) en als toevoeging in salades, sauzen en soep.

De geneeskrachtige eigenschappen van onsterfelijkheidkruid zijn verwant aan de eigenschappen van ginseng. Jiaogulan betekend kronkelende klimorchidee.

 

Gebruik: het blad, vers of gedroogd.

 

Gynostemma penthaphyllum 'Jiaogulan' Puur is een bladverliezende kruidenplant. Dit onsterfelijkheidskruid wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en staat bij voorkeur in de halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Gynostemma penthaphyllum 'Jiaogulan' Puur | Onsterfelijkheidskruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.