» Cymbopogon flexuosus Puur

Cymbopogon flexuosus Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Citroengras
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Cymbopogon flexuosus of Citroengras - Informatie:

Citroengras of sereh is een tropisch kruid. Deze tuinplant geeft gerechten een zuur-frisse smaak mee, een beetje citroenachtig. We gebruiken de onderste 10-15 cm van de stelen. De stelen worden mee gekookt of getoofd en na de bereiding uit het gerecht verwijderd.

Sereh is het Indonesische woord voor citroengras. In Maleisië heet citroengras Serai. Citroengras behoort tot de grasachtigen. De onderste delen van de stengels kleuren van nature prachtig purperrood.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging:

Citroengras is een tropische plant en kan niet tegen de vorst. U kunt de plant wel overwinteren door hem voor de vorst naar binnen te halen. Voldoende water, voeding en warmte geven.

 

Citroengras past goed in de volgende gerechten:

Aziatische gerechten, stoofgerechten, marinades, kipgerechten, vis, chutney, fruitsalades en bouillon.

 

Gebruik: de onderste 10 tot 15 cm van de stengels.

 

Cymbopogon flexuosus Puur is een bladverliezende tuinplant. Dit Citroengras wordt uiteindelijk ongeveer 75 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. 

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Cymbopogon flexuosus Puur | Citroengras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.