Laurus nobilis - Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Keukenlaurier
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Geurend: Ja (bladeren)
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Door ons geleverde hoogte: 10 cm
Beschrijving

Laurus nobilis of Keukenlaurier - Informatie:

Laurus nobilis is afkomstig uit het Oostelijke gedeelte van het Middellandse Zeegebied. Het is een groenblijvende tuinplant, waarvan de aromatische bladeren al eeuwen toegepast worden in allerlei soorten gerechten. Daarnaast werd men in de Oudheid bekroond met een lauwerkrans gemaakt van laurierbladeren wanneer zij een belangrijke overwinning hadden behaald.  

Deze plant is biologisch gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest(stoffen).

 

Verzorging: 

Keukenlaurier is ideaal om te planten in een pot op het terras of balkon. De plant staat graag in de zon of halfschaduw. De Laurus nobilis kan zachte winters in Nederland wel overleven, maar om er zeker van te zijn dat de plant de winter overleeft is het aan te raden deze in de winter in een vorstvrije ruimte te zetten. De plant heeft dan enkel af en toe water nodig. Na de vorstperiode (half mei) kan de plant weer buiten worden gezet. Op dat moment kunt u de laurier eventueel snoeien en bemesten met organische meststoffen.

 

Laurierblad past goed in de volgende gerechten:

De laurierbladeren worden toegepast als smaakmaker in stoofpotten, sauzen, vleesgerechten, marinades en soepen. Het blad geeft langzaam zijn smaak af en wordt na het bereiden van de gerechten eruit genomen. De bladeren zelf zijn erg stug en niet eetbaar.

 

Gebruik: Blad

 

Laurus nobilis - Puur is een groenblijvende tuinplant. Deze Keukenlaurier wordt uiteindelijk ongeveer 120 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Laurus nobilis - Puur | Keukenlaurier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.