Pieris 'Forest Flame'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rotsheide
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm
Beschrijving

Pieris 'Forest Flame' of Rotsheide

De nieuwe blaadjes van de Pieris 'Forest Flame' lopen in het voorjaar felrood uit. De opvallende en lange bloemtrossen zitten al in knopvorm vanaf het najaar aan dez tuinplant, waardoor hij ook in de winter een mooie sierwaarde heeft. De echte bloei is in april-mei, waarbij de witte bloemetjes een mooi contrast vormen met de rode lentebladeren, die langzaam verkleuren naar eerst zalmroze en dan later naar groenige tinten. De tuinplant doet het uitstekend als solitaire eyecatcher, maar wordt ook gebruikt als vakbeplanting in de border.

 

Standplaats Pieris 'Forest Flame'

Rotsheide geeft de voorkeur aan een plaats in de halfschaduw in een humusrijke, vochtige, zure bodem. Gebruik daarom ruim tuinturf bij het aanplanten en vermeng dit goed met de aanwezige grond.

 

Pieris 'Forest Flame' snoeien en onderhouden

Strooi voor het behoud van de zurige bodemgesteldheid ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de stam. Snoei is niet nodig; verwijder alleen oude, dode takken. De Pieris 'Forest Flame' | Rotsheide koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.