» Fragaria 'Milan' - Puur

Fragaria 'Milan' - Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Doordragende aardbei
Bloeitijd: Mei - September
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half-groenblijvend
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juni - Oktober

Fragaria 'Milan' of Doordragende aardbei - Informatie:

De Fragaria ‘Milan’ is een vaste tuinplant die heerlijke zoete stevige vruchten geeft. Het is een doordragende aardbei die in de periode mei t/m september bloemen en vruchten geeft. Zo kunt u gedurende lange tijd van het verse fruit genieten.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

De Fragaria ‘Milan’ houdt van een humusrijke, vochtige bodem. In het groeiseizoen kan af en toe wat extra organische mest bijgevoegd worden. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk energie van de plant naar de vruchten gaat kunnen tijdens de bloeiperiode de uitlopers en een teveel aan bladeren verwijderd worden.

 

Deze Doordragende aardbei past goed in de volgende gerechten:

De vruchten zijn heerlijk om zo op te eten of om bij het ontbijt op een beschuitje te serveren. Maar ook in zoete gerechten, taarten en desserts komt deze aardbei perfect tot zijn recht. In een hete zomer kan men de vruchten met andere kruiden mengen met water en ijsklontjes om zo tot een verfrissende drank te komen. De jonge bladeren kunnen gebruikt worden in soepen. Ook kan thee gezet worden van verse of gedroogde bladeren, stelen en bloemen.

 

Gebruik: Vrucht, blad en bloem

 

Fragaria 'Milan' - Puur is een half groenblijvende tuinplant. Deze Doordragende aardbei bloeit van mei t/m september met witte bloemen. De plant wordt uiteindelijk ongeveer 30 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Fragaria 'Milan' - Puur | Doordragende aardbei koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.