» Taxus baccata 'Fastigiata' 120/140 - in pot

Taxus baccata 'Fastigiata' 120/140 - in pot

Product informatie

Nederlandse naam: Zuiltaxus, venijnboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 36 cm
Door ons geleverde hoogte: 120/140 cm

Taxus baccata 'Fastigiata' of Zuiltaxus - Venijnboom - Informatie:
"Fastigiata" is Latijns voor opgaande groei of zuilvormig. En dat is precies wat deze Venijnboom doet. De met donkergroene naalden bezaaide takken staan dicht opeen en geven de plant een slank uiterlijk. De tuinplant is uiteindelijk boven vaak iets breder dan onderin. De Taxus baccata 'Fastigiata' is een wintergroene heester en blijft dus altijd groen.
De Zuiltaxus groeit traag en is goed te snoeien. Door de kenmerkende groeiwijze is het altijd een opvallend element in de tuin. U kunt deze taxus bijvoorbeeld aanplanten in een rij en zo een lijn van uw tuin benadrukken. Als solitair in een border is deze heester ook bijzonder fraai.

Standplaats:

Wat betreft de standplaats is de Venijnboom niet erg kieskeurig. Daardoor kan deze tuinplant in iedere tuin worden toegepast. Taxus baccata 'Fastigiata' stelt weinig eisen aan de bodem maar is geen liefhebber van natte voeten. Dan zal de taxus vaak geel kleuren en overlijden. Zet hem dus in een goed doorlatende bodem. Door bij het planten van deze taxus wat aanplantgrond door de aarde heen te werken zorgt u voor een goede start.

 

Snoei en Onderhoud:
De Taxus baccata 'Fastigiata' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Snoei is voor de venijnboom geen probleem en kan het beste net na 21 juni of in de winter. De taxus is, anders dan de meeste andere coniferen, in staat goed uit te lopen op kale twijgen. U kunt de plant dus ook een flink stuk terugknippen. De Taxus baccata 'Fastigiata' 120/140 - in pot | Zuiltaxus, venijnboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.