» Fagus sylvatica - Boogvorm - set

Fagus sylvatica - Boogvorm - set

Product informatie

Nederlandse naam: Groene beuk
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 235 cm

Fagus sylvatica - boogvorm, beukenboog of boogboom - Informatie:

Inhoud boogvorm - set: 2 x halve boogvorm met geleide Fagus sylvatica. U koopt dus één hele boog.
De beuk of Fagus sylvatica is een veel toegepaste haagplant die zich ook prima leent voor het gebruik als boog. Het voordeel van de fagus ten opzichte van andere bomen en planten is dat het verdorde, bruine blad in de herfst en winter aan de plant blijft zitten. Hierdoor blijft de beuk zorgen voor massa en structuur in de tuin tijdens de wintermaanden. In het voorjaar valt het verdorde blad af en maakt plaats voor frisgroen blad. Door de fijne vertakkingen groeit de beuk in deze boogvorm snel dicht.

 

Standplaats:

De Fagus sylvatica doet het goed op een goed doorlatende grond in de zon of halfschaduw. De gladde, dunne bast is wat gevoelig voor directe, felle zon.

 

Snoei en onderhoud:

De boogbomen zijn afgebogen over een stalen frame. Door ze ieder jaar in model te blijven snoeien ontstaan robuuste doorgangen. Het snoeien van deze Groene beuk kan het beste gebeuren in de periode rond eind juni/begin juli met een (elektrische) heggenschaar. Scheer daarbij langs de boog af en laat een deel van de jonge scheuten staan. Op die manier vertakt de boom zichzelf steeds beter en ontstaat een strak beeld.

Info over de breedte van de boog:

De boogvorm van Tuinplantenwinkel.nl heeft een doorloophoogte van 235 centimeter. De boog bestaat uit twee delen. Hierdoor is deze makkelijk te plaatsen. In een rij geplaatst over een pad ontstaat een soort tunnel. De maximale breedte van een verhard pad bij een standaard boog zonder tussenstuk is ongeveer 100 centimeter. Dit heeft te maken met de kluit van de bomen. De kluit heeft ruimte nodig, waardoor de stam van de boom een stukje van het pad af komt te staan. Als u een breder pad heeft en toch een boog wilt plaatsen, is het mogelijk om de halve bogen verder uit elkaar te zetten. De rekken kunt u vervolgens koppelen met bamboestokken, die u als extra optie kunt bestellen bij dit product. In de afbeeldingen wordt dit schematisch weergegeven. Als u de halve bogen uit elkaar plaatst en heeft gekoppeld met de bamboestokken, kunt u hieraan de takken die ontstaan tijdens de groei verder aanbinden. De twee halve bogen zullen snel naar elkaar toe groeien en één geheel vormen.


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Fagus sylvatica - Boogvorm - set | Groene beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.