Berberis thunbergii - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse zuurbes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: 2 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Berberis thunbergii of Japanse zuurbes - Informatie
Berberis thunbergii - XL wordt solitair en als haag aangeplant, ook in de wat kleinere tuin. Het is een compacte tuinplant, die langzaam groeit; na vele jaren is de struik ongeveer 2 m. Japanse zuurbes houdt honden en katten uit de tuin! Het is een hele mooie tuinplant door zijn opvallend, glimmend groene blaadjes, die in de herfst oranje en felrood zullen kleuren. In het voorjaar verschijnen er kleine geel met rode bloemetjes aan de struik, die intrek zijn bij oa. bijen door de nectar in de bloemen. Later komen de vogels op de bessen af, die na de bloei aan de Japanse zuurbes verschijnen. In de winter verliest de tuinplant zijn blad.

 

Standplaats:

Berberis thunbergii - XL zal in elke neutrale, humusrijke bodem goed groeien. De Japanse zuurbes staat het liefst in de zon of halfschaduw. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.

 

Snoei en onderhoud:

De Japanse zuurbes kan goed tegen snoeien. De tuinplant heeft wel kleine doornen!  Bij het snoeien, na de bloei, raden we u aan om tuinhandschoenen aan te trekken. 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hierDe Berberis thunbergii - XL | Japanse zuurbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.