» Koeleria glauca

Koeleria glauca

Product informatie

Nederlandse naam: Fakkelgras
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Blauw/grijs
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Koeleria glauca of Fakkelgras - Informatie:

Koeleria glauca is een lager siergras met blauwachtig loof. Koeleria glauca heeft wel wat weg van Festuca glauca, alleen het loof van deze tuinplant is wat harder en grover dan van de Festuca. Fakkelgras is een  polvormend siergrasje dat goed in grotere groepen aan te planten is. In de vroege zomer verschijnen er witgekleurde bloemaren. Deze steken mooi boven de pollen uit. Met een beetje fantasie lijken deze bloemaren wel wat op de vlam die boven het lont van een fakkel uitkomt. Het zou zomaar kunnen dat daar de Nederlandse naam Fakkelgras vandaan komt.

 

Standplaats:

Fakkelgras staat het liefst in de zon of halfschaduw in een lichtvochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Koeleria glauca is in rotstuinen perfect te combineren met andere, al dan niet wintergroene, siergrassen.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer het loof na de winter lelijk is geworden, kunt u het Fakkelgras tot op 15 cm boven de grond afknippen. Er zullen zich snel nieuwe scheuten aan deze tuinplant vormen.De Koeleria glauca | Fakkelgras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.