» Campanula persicifolia

Campanula persicifolia

Product informatie

Nederlandse naam: Perzikbladklokje
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Campanula persicifolia of Perzikbladklokje - Informatie:
Campanula persicifolia heeft zijn prachtig blauwe bloemetjes speciaal voor u op stengeltjes gezet, zodat u ze ook op hoogte in uw border kunt combineren! De bladeren zijn smal en staan aan stevige stelen, waaraan van juni tot in juli de klokvormige bloemen verschijnen. De tuinplant mag teruggeknipt worden, zodra de bloemen uitgebloeid zijn. Oorspronkelijk komt Perzikbladklokje in Europa in het wild voor op iets vochtige, kalkrijke grond in loofbossen en langs de randen, tussen het struikgewas en in bermen. De tuinplant is tevens geschikt als kustplant. Zet er een paar bij elkaar in de border in combinatie met Akelei, Margriet of Klaprozen, of in een pot op het balkon of terras. De stelen zijn wel 80 tot 150 cm lang; het is een geliefde snijbloem in een gemengd boeket.

 

Standplaats:

Campanula persicifolia staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, lichtvochtige en humusrijke bodem. 

Snoei en onderhoud:

Knip uitgebloeide bloemen van het Perzikbladklokje af, zodat een tweede bloei mogelijk is. Haal na de winter de bloemstengels en alle afgestorven bladeren weg, zodat nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.De Campanula persicifolia | Perzikbladklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.