Cistus hybridus

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rotsroos
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 75 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/30 cm
Beschrijving

Cistus hybridus of Rotsroos - Informatie 
Cistus hybridus is een groenblijvende, compacte struik die ongeveer 75 cm hoog wordt. Bijzonder aan deze Rotsroos zijn de rode stengels, de rode knoppen, die op lampionnen lijken en de helderwitte bloemen. De bloeitijd is van mei tot juli. De bloemen bestaan uit vijf witte blaadjes rondom de gele meeldraden. De ruwe bladeren zijn donkergroen. De tuinplant is bladhoudend; zorgt in de winter voor een groen accent in de tuin. Cistus hybridus is een van de sterkste Rotsrozen en verdraagt de winter meestal goed.

 

Standplaats:

De struik is geschikt om solitair of als bodembedekker aan te planten. Zet Cistus florentius in de volle zon. De tuinplant is geschikt voor de kust; groeit goed in goed doorlaatbare, arme grond met een normaal vochtigheidsgehalte.

 

Snoei en onderhoud:

Het beste snoeit u na de bloei de struik wat terug. Aan nieuwe takken komen dan in het volgende jaar nieuwe bloemknoppen. Bij strenge vorst kunt u de tuinplant afdekken met een laag bladeren of enkele doeken.De Cistus hybridus | Rotsroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.