Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mini kweepeer

Kweeperen zijn tamelijk onbekende vruchten die we nog maar weinig tegenkomen. De vruchten zijn niet direct eetbaar, maar wel geschikt voor verwerking in bijvoorbeeld gelei, compote en likeur. De bomen zijn al eeuwenlang in cultuur en met deze mini vorm zijn ze voor iedereen toegankelijk.

 

In het voorjaar verschijnen aan de plant witte tot lichtroze vrij grote bloemen. De bloemen staan in enkelvoud en zijn verdeeld over de twijgen. Het blad komt in eerste instantie lichtgroen uit de knop met een viltige beharing. Later kleurt de bovenzijde van het blad donkergroen. De vruchten zijn eerst ook sterk behaard. De beharing verdwijnt echter als de vruchten afrijpen. De vrucht verkleurt dan van groen naar geel. Meestal zijn ze plukrijp in september of oktober. Pluk de vruchten voorzichtig van de boom. Ook al zijn ze erg hard, het vruchtvlees is erg gevoelig voor beschadiging.

Mini kweeperen planten en verzorgen

Mini kweepeer bomen zijn zeer goed winterhard. Ze houden van een warme standplaats en hebben een voorkeur voor licht vochtige bodems. Kleigronden zijn doorgaans erg goed geschikt. In pot kunt u deze mini versie ook telen. Zorg dan voor voldoende water en voeding. Ook is het aan te raden de planten niet te groot uit te laten groeien wanneer deze in een pot staat. Dit maakt het onderhoud ook makkelijker. 

In de volle grond kan de mini kweepeer ongeveer 2 tot 4 meter hoog worden. Door middel van snoei is de hoogte ook te beperken tot slechts 1,5 meter.

 

Snoeien kan het hele jaar door, maar is niet noodzakelijk. Kweeperen hebben stevige twijgen de niet snel breken. Snoei dode twijgen weg aan het einde van de winter en zorg voor een open kroon zodat de zon overal goed bij kan komen. Dit zorgt er ook voor dat het blad sneller opdroogt bij nat weer. Hierdoor hebben schimmels minder kans om zich te verspreiden.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.