Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over laagstam kweepeer

Met een laagstam kweepeer haalt u een bijzondere fruitboom in huis. De kweepeer is wanneer u hem plukt een harde vrucht die niet direct gegeten kan worden. Rijpe vruchten verspreiden een mierzoete geur. U kunt ze niet erg lang bewaren, maar wel heerlijk verwerken tot gelei en likeur. Naast de vruchten is ook een mooie boom om te zien met een grillige groeiwijze. De bloesems zijn voor een fruitboom erg groot maar verschijnen gelijktijdig met het blad. De kleur van de bloemen is wit tot lichtroze.

Na de bloei vormen zich groene vruchten die sterk behaard zijn. Pas bij het rijpen kleurt de vrucht geel. Rijpe vruchten plukt u meestal aan het einde van september of begin oktober.

Laagstam kweepeer snoeien

Een kweepeer heeft een grillige en open groeiwijze. Snoeien mag het hele jaar door. Sterk groeiende nieuwe scheuten kunt u terugsnoeien in de zomer. Hiermee remt u de groei en stimuleert u de vorming van bloemhout. In het najaar of in de winter als het blad gevallen is kunt u de vorm van de boom bepalen en sturen. Zorg altijd voor een open kroon zodat zonlicht goed tot in de kern van de boom kan doordringen. Snoei dode en kruisende takken weg.

Kweepeer in laagstam formaat aanplanten

Zorg voor een zonnige standplaats. Een lichtvochtige bodem heeft de voorkeur maar ook op een normale grond wil deze boom goed groeien. Plant de laagstam kweepeer op een afstand van minimaal 2,5 à 3 meter. Zorg ervoor dat er geen onderbeplanting groeit rondom de stam. Dit bevordert de groei en gezondheid van deze fruitboomsoort.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.