Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over halfstam kweepeer

De kweepeer is een bijzondere vrucht die u nog maar weinig vindt in de supermarkten. U kweekt deze fruitsoort echter ook gemakkelijk in eigen tuin. De bomen zijn volledig winterhard en hebben naast hun vruchten ook prachtige bloesems in het voorjaar. De Latijnse naam voor deze boom is Cydonia. De vrucht wordt een kweepeer of kwee genoemd. 

Met een halfstam kweepeer kiest u voor een boom met een stam van ongeveer 1 meter hoog. Van daaruit vertakt de boom en ontwikkelt hij een kroon. In totaal kan deze boom een hoogte bereiken van ongeveer 3 tot 4 meter. Doordat de boom een echte stam heeft geeft deze diepte aan de tuin. Achterliggende tuinelementen blijven namelijk (voor een deel tenminste) zichtbaar. Niet alleen als fruitboom, maar ook als sierboom is de Cydonia oblonga de moeite waard.

Halfstam kweepeer planten

Een kwee of Cydonia is een gemakkelijk groeiende boom met een voorkeur voor een zonnige en warme standplaats. De bodem is daarbij het liefst licht vochtig. Om die reden is ook aan te raden om de bodem rondom de voet van de stam af te dekken met mulch (versnippert plantaardig materiaal zoals houtsnippers, compost of bijvoorbeeld schors). Dit voorkomt uitdroging en zorgt daarnaast voor een voedingsrijke bodem.

 

Tuinplantenwinkel.nl levert deze boom altijd in pot. U kunt deze bomen het hele jaar door planten behalve bij vorst. Bij warm weer of hitte is het ook af te raden om een boom te planten. De kans op verdroging is dan immers groter. 

Zorg altijd voor een ruim plantgat en meng door de bestaande aarde een flinke portie aanplantgrond. Dit verbetert de bodemstructuur en zorgt voor meer voeding. De boom zal dan beter en sneller aangroeien. U kunt de aanplantgrond samen met de boom bestellen.

U kunt daarnaast overwegen om een kleine boompaal te plaatsen naast de boom. Met een boomband bevestigt u dan de boom aan de paal. Hierdoor voorkomt u scheefgroei en zal de boom beter kunnen hechten in de nieuwe aarde.

Halfstam kweepeer snoeien

Indien gewenst kunt u deze fruitboom goed snoeien. Dit kan het hele jaar door. Het beste past u een zomersnoei toe in augustus en een wintersnoei in februari. Zorg voor een open kroonstructuur zodat de vruchten genoeg zonlicht kunnen ontvangen. Snoei bij kruisende takken de meest recht opgaande tak weg. Zo groeit de boom mooi naar buiten en komen de zijtakken niet in gedrang met de hoofdscheut.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.