Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bottelrozen

Bottelrozen of Rosa rugosa zijn in bijna alles anders dan de meeste rozen. Deze rozen worden in het Nederlands ook wel rimpelroos genoemd. Deze naam verwijst naar het blad die door de diepe nerven een rimpelige structuur krijgt. De bottel- of rimpelroos wordt echter voornamelijk aangeplant vanwege de eetbare bottels die vanaf de zomer aan de plant verschijnen. De oranje of rode bottels zijn een bron van vitamines en worden vaak tot jam verwerkt. De bloemen zijn ook de moeite waard. Met name de geur is erg aangenaam. Bottelrozen bloeien vanaf juni en gaan daar mee door tot in augustus. De bottels verschijnen eind juli en de oogsttijd loopt door tot in september.

De Rosa rugosa heeft een bossige groeiwijze en is ook te gebruiken als haag. Bottelrozen maken vanuit de grond uitlopers en nieuwe scheuten. Vanwege deze eigenschap zijn ze het mooist in groepen of als haag. Als de struik verouderd is kunnen de scheuten tot de grond af worden gesnoeid. Bij tuinplantenwinkel kunt u bij aankoop kiezen uit een assortiment bottelrozen met purperroze, roze of witte bloemen. De Rosa rugosa ‘Rotes Meer’ valt op door de compactere groei en gevulde bloemen. Op alle rozen geeft tuinplantenwinkel aangroeigarantie.
 

Wij leveren al onze bottelrozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten en te kopen zijn. Onze rozen worden goed verzorgd op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Uw aankoop gaat dus altijd goed van start.

Bottelrozen

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13311 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.