Helleborus orientalis 'Hello Pearl'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Oosterse kerstroos
Bloeitijd: Februari - April
Bloemkleur: Wit-roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Helleborus orientalis 'Hello Pearl' of Oosterse kerstroos - Informatie:

De halfgevulde bloemen van de Oosterse kerstroos zijn een plaatje om te zien. De bloemen hebben witte tot roze bloembladeren die bezaaid zijn met roze of purper gekleurde spikkels, verschijnen van januari tot maart. Naar buiten toe verbleken de bloemen naar lichtroze of wit. Na de bloei verkleuren de bloemen naar groen/roze en blijven mooi tot in het voorjaar.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat niet graag in de volle zon, maar groeit goed op een plek met ochtend- en of avondzon. Helleborus orentalis 'Hello Pearl' staat het liefst op een beschutte plaats in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort; kalkhoudend heeft wel de voorkeur.

 

Snoei en onderhoud:

Geef tijdens de bloei van de Kerstroos wat organische mest en eventueel een handje kalk; beslist geen tuinturf! Na de bloei kunt u de stengels en de uitgebloeide bloemen van de Helleborus orientalis 'Hello Pearl' terugknippen; dit bevordert de groei van nieuwe knoppen aan de tuinplant. Om meer van deze tuinplant te genieten kunt u hem in de bloeiperiode dichter bij huis in een pot of kuip zetten. Plant de Oosterse kerstroos daarna ergens in de schaduw van de tuin om de zomer door te komen.De Helleborus orientalis 'Hello Pearl' | Oosterse kerstroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.