Helleborus orientalis 'Hello Pink'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Oosterse kerstroos
Bloeitijd: Februari - April
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Helleborus orientalis 'Hello Pink' of Oosterse kerstroos - Informatie:

Helleborus orientalis Hello Pink' is een enkelbloemige helleborus met mooi gekleurde, roze bloemen. De bleekgele meeldraden steken prachtig af tegen de gekleurde bloembladeren. De bloemen verschijnen in de winter tussen januari en maart. 

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat niet graag in de volle zon, maar groeit goed op een plek met ochtend- en of avondzon. Helleborus orentalis 'Hello Pink' staat het liefst op een beschutte plaats in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort; kalkhoudend heeft wel de voorkeur.

 

Snoei en onderhoud:

Geef tijdens de bloei van de Kerstroos wat organische mest en eventueel een handje kalk; beslist geen tuinturf! Na de bloei kunt u de stengels en de uitgebloeide bloemen van de Helleborus orientalis 'Hello Pink' terugknippen; dit bevordert de groei van nieuwe knoppen aan de tuinplant. Om meer van deze tuinplant te genieten kunt u hem in de bloeiperiode dichter bij huis in een pot of kuip zetten. Plant de Oosterse kerstroos daarna ergens in de schaduw van de tuin om de zomer door te komen.De Helleborus orientalis 'Hello Pink' | Oosterse kerstroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.