» Cornus alternifolia - XL

Cornus alternifolia - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/125 cm

Cornus alternifolia of Kornoelje  XL-serie - Informatie:
Cornus alternifolia - XL is een vrij langzaam groeiende Cornus. De kroon van deze kleine boom wordt eerst piramidevormig en later meer rond. De horizontale takken staan in etages op de stam. De bladeren zijn donkergroen met een blauwachtige onderzijde. In de herfst kleuren die paarsrood. Laat in het voorjaar veschijnen er opstaande platte tuilen van roomwitte bloemetjes, waar later in de herfst kleine, blauwzwarte bessen op rode steeltjes voor in de plaats komen. Deze tuinplant is  een kleinere versie van en nauw verwant aan de Cornus controversa.

 

Onderhoud en snoei:

Zo min mogelijk snoeien geeft de mooiste exemplaren. Geef Kornoelje een standplaats in de zon of halfschaduw. Deze tuinplant houdt van een goed doorlatende, lichtzure grond met humus (lemige grond, zandgrond, veengrond, zure grond). Voeg tuinturf toe bij het planten. In februari-maart kunt u verjongingssnoei toepassen. Snoei dan de dikke, oude of beschadigde takken weg tot aan de stam. De plant verdraagt snoei goed. De leveringshoogte bedraagt 100 tot 125 cm.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Cornus alternifolia - XL | Kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.